Tuesday, December 3, 2013
At kayaking I had a fun and tiring experience. Room 7 had kayaking for activity week. We got to Orakei and then walked to the basin. When we got there year 7 went first while year 8 went for a walk around the basin. It was tiring walking around the basin. But after walking we got back and then went for the year 8 turn. We got in our boats and started paddling. Sometimes I felt like I as going to fall of but I only fell of twice. At the end it was a fun even though I got cuts.
Friday, November 8, 2013
For the last five days I have been having testing. For my gloss and E Asttle maths test I did well because my gloss I got stage 8 for everything. I think I am at with my maths. For reading my probe was not really good and for E Asttle reading not that well but I hope it will improve. Today for writing I hope I done well and my schonnel I only got up to 80 questions. I feel good about finishing testing but some of my results I feel not that good about it.
Thursday, September 26, 2013
Monday, August 19, 2013
Today I have learnt about prime numbers in maths. Prime numbers are number that only have two factors. Another way is a number that you can times that number and one. Also I have learnt some facts about United Kingdom like their traditional food they have on Sunday, they have a meal that is called Sunday roast.
The St Pius Cross country is an event that happens every year at St Pius. It a race where you have to have a lot of stamina to run because it is a long distance race. It is where everyone in St Pius attends as individuals.
All the students of Saint Pius gather inside the courts in their ages. The 9 year old and up are the senior syndicate and they run around the block. The junior syndicate 8 year old and down run around the school. The teachers bang the sticks and makes the score sheet.
The 10 year old and up run around the block twice and the 9 year old run around once. Teachers stand around the block to make sure the kids are running the correct way. When they come back they go to the teacher who is writing down the places. first,second,third,fourth and fifth gets points for their houses. The houses are Keas, Kiwi’s, Tui’s and Gecko’s.
After the seniors they come back and watch the juniors run. they run around the field flowing the teacher or someone. They follow someone so they know where to go. They all come back and sit in their places and wait for the teacher.
Friday, August 2, 2013
Choose a word to describe your book. Interesting
Title: Muffin Magic ______________________
Author: Kathy White ________________
Date started:29/07/13 ____________
Date finished: 01/08/13____________
What was the book about?
It was about a kid named Mark who was picked to compete in the Pacific Rock climbing championship in Sydney. But there was one problem money. Mark couldn't afford to pay his ticket to Sydney. So he and his friend Kenneth start a business to sell muffins. They try to make enough money to pay for Mark ticket to Sydney.
What did you like about the book?
I liked the character Mark because he was determine to make muffins every day to sell and he was brave to go to other neighbours and ask if they would to make an order.
What was your favourite part of the book?
Was when Mark got a lot of money from Jason mum because Jason was his bully and Jason was getting angry.
How many stars would you give this book? Colour the stars.
(5 – Excellent, 1 – Poor) 4
Wednesday, July 10, 2013
I am learning to find the correct word to make sense
Tuesday, July 9, 2013
I am learning to add words to the text to make sense
lily pad ✓
This resource is about showing how to solve problems involving rates and ratios
Show how you work these problem out.
1. Mara has 4 books for every 3 books Chloe has.
Chloe has 12 books. How many books does Mara has?
4 : 3
Chloe 3 x 4 = 12 book
Mara 4 x 4 = 16
2. Sam gets $15 every 5 weeks for doing work around the house.
Show how to work out how many weeks it will take Sam to save $60
15 : 5
15 x 4 = 60
5 x 4 = 20
$60 = 20 weeks
3. There are 6 boys for every 4 girls in a hockey team.
There are 10 girls in the team
Show how to work out how many boys are in the team.
4 + 4 = 8
half 4 = 2
8 + 2 = 10
6 + 6 = 12
half 6 = 3
12 + 3 = 15
DIVISION WITH A REMINDER
A toy company distributes a range of toys to shops. The shops need to get equal numbers of toys. Sometimes there are toys left over. This is called a remainder.
The toy company needs to know:
1. how many toys each shop gets; and
2. how many toys remain (if there any)
a. Show how you could divide 298 trolleys equally between 4 shop
half of 298 is 149
half of 149 is 74
each shop will get 74 toys
the remainder is 2 toys
B. SHOW HOW YOU DIVIDE 629 TRICYCLES EQUALLY BETWEEN 6 SHOPS.
600 divide by 6 =100
24 divide by 6 = 4
the Remainder is 5
C. Show how you could divide 567 robots equally between 8 shops.
560 divide by 8 = 70
D. Show how you could divide 347 aeroplanes equally between 7 shops.
350 divided by 7 = 50
350 - 7 = 343
343 divide by 7 = 49
the remainder will be 4